Belove Yellow

Planteigenschappen

De Belove Yellow is een uitbundig bloeiend ras met grote enkele bloemen en is geschikt voor binnen én BUITEN. De kleur van de bloem is geel met een klein donker geel hart. De Belove Yellow bloeit van maart tot en met september en kan goed tegen regen.

Beschikbaarheid

Belove Yellow is alleen verkrijgbaar in potmaat 19 cm
en is leverbaar vanaf week 14 t/m 42 bij J&P ten Have.Potmaat # per pot Kleur Hoogte Fust Laag Kar
19 cm 2 Geel 35-40 cm x 4 4 x 4 (16) 20 x 4 (80)

Verzorgingstips Belove Yellow binnen

Zorg dat de Belove Yellow op een plaats met veel licht staat, maar vermijd de volle zon. Als de Belove Yellow te donker staat, bloeit hij onregelmatig.
Zorg dat de potgrond voldoende vochtig blijft, want de plant gebruikt veel water tijdens de bloei. Geef regelmatig een scheutje plantenvoeding met het gietwater mee. U kunt de Belove Yellow gewoon boven op de potgrond water geven.
Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Dit helpt om schimmelvorming te voorkomen en verlengt de bloeiperiode van de Belove Yellow.

Verzorgingstips Belove Yellow buiten

De Belove Yellow is heel geschikt als buitenplant in de zomermaanden. Dit kan in een pot op het terras of in een bloemperk. De Belove Yellow kan niet in de volle zon staan, maar als de Belove Yellow gewend is aan de buitenomstandigheden kan deze veel licht verdragen. De avond-  of de ochtendzon kan de Belove Yellow na gewenning prima verdragen. Zorg in ieder geval dat de Belove Yellow potkluit steeds voldoende vochtig is. Wanneer de Belove Yellow in het bloemperk wordt gebruikt, kunt u de kweekpot voorzichtig verwijderen en de Belove Yellow in de volle grond planten. Zorg daarbij dat de grond zich aansluit op de potkluit. Direct na het planten de grond van het bloemperk goed nat maken. Bij langdurige droogte is het noodzakelijk om de plant regelmatig water te geven. Bij veel regen is dit uiteraard niet nodig. Uitgebloeide bloemen verwijderen verlengt de bloei periode van de Belove Yellow.